На Дніпропетровщині судитимуть міського голову за розкрадання коштів

0
14


Як повідомила обласна прокуратура протягом 2020-2022 року міський голова Апостолового разом з посадовими особами 7 територіальних громад та керівниками комунальних підприємств налагодив схему заволодіння бюджетними коштами.

Мер організував «схему» з розкрадання бюджетних коштів, виділених на капітальний ремонт об’єктів освіти, культури, житлово-комунальної та соціальної сфер. «Схема» працювала два роки.

Як довірена особа виступала його дружина–підприємиця.

Допомагали «провернути» фінансові махінації ще 18 осіб-посадовців.

Міський голова-організатор створював умови для визнання підконтрольних підприємств переможцями тендерних закупівель.

Доказано 12 фактів розкрадання з бюджету громад Криворіжжя на суму понад 4 мільйони гривень. Були проведені 12 тендерів на ремонт об’єктів освіти, культури та охорони здоров’я на території Криворізького району. По результатам аукціонів уклали договори на виконання робіт з підконтрольними підприємствами. Під час виконання робіт систематично завищувались обсяги та вартість будівельних матеріалів. Таким чином отримували надприбутки, а кошти розподілялись між учасниками.

На даний час мера відсторонено від посади.

Накладено арешт на майно розкрадачів – 28 транспортних засобів, 25 об’єктів нерухомості, банківські рахунки та готівку.

Обвинувальний акт скерований за фактами заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах, легалізації майна, одержаного злочинним шляхом, створення злочинної організації та участі у ній, службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч.1, 2, 3 ст. 255, ч. 1 ст. 366 КК України).

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here