На Дніпропетровщині троє чоловіків забрали у сімейної пари 5 млн гривень

0
23

Нападники увірвалися до будинку, де побили та зв’язали 73-річну жінку, після чого заволоділи цінним майном та заощадженнями родини.

Злочин стався ще 7 червня близько 7-ї години ранку в одному із сіл Лозуватської територіальної громади Криворізького району. Як встановили правоохоронці, нападники заздалегідь домовилися про вчинення злочину. Використовуючи засоби конспірації, чоловіки увірвалися до будинку, побили господарку, зв’язали їй руки і ноги, після чого знайшли сховок родини, звідки забрали понад 1,5 млн гривень, 27 тисяч євро, 30 тисяч доларів, а також ювелірні прикраси.

У розкритті розбійного нападу брали участь оперативники кримінальної поліції, поліцейські слідчих підрозділів та спецпризначенці. Вони встановили, що до злочинів причетні троє раніше судимих мешканців м. Кривий Ріг віком 36, 32, та 25 років.

26 грудня правоохоронці зі силової підтримки поліції особливого призначення провели 14 санкціонованих обшуків за місцями мешкання фігурантів. Під час обшуків у них вилучили предмети для маскування, пістолет, патрони, гранату Ф-1, викрадені золоті прикраси та срібну монету, а також наркотичні речовини, відеокамери, GPS-трекери, рації, мобільні телефони, сім-картки, гроші та інші речові докази. Все вилучене направили на експертне дослідження.

Наразі двом чоловікам під процесуальним керівництвом Криворізької центральної окружної прокуратури повідомили про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій). За клопотанням прокурора одному із учасників обраний запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Вирішується питання щодо обрання запобіжних заходів іншим учасникам.

Всіх учасників затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Після отримання висновків судово-медичних експертиз, визначення їх ролі у злочині та детального аналізу вилучених речових доказів їм буде визначено міру покарання. Також слідчі збирають доказову базу про притягнення чоловіків до відповідальності за ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 307 (незаконне поводження зі зброєю та зберігання особливо небезпечних наркотичних засобів з метою збуту) Кримінального кодексу України. Крім цього, вони перевіряються на причетність до вчинення аналогічних злочинів.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here