На Дніпропетровщині викрили горе-хакера

0
18


Кіберполіція викрила мешканця Дніпропетровщини у зламі облікових записів користувачів на сайтах українських компаній. Про це повідомляє пресслужба Національної поліції у Дніпропетровській області.

За даними поліції, 25-річний мешканець Новомосковська створив вірусну програму, за допомогою якої отримував доступ до облікових записів українських торговельних та рекламних компаній.

Горе-хакера викрили та затримали. Під час обшуків з квартири злочинця вилучили комп’ютерну техніку. На ній було шкідливе програмне забезпечення та скомпрометовану інформацію понад 5 тисяч облікових записів громадян України. Чоловіку оголосили про підозру. Йому може загрожувати до п’ятнадцяти років позбавлення волі.

Кіберполіція дала декілька порад, як убезпечити власні дані від зловмисників. Використовувати складні паролі при користуванні вебресурсами; за можливості, завжди користуватись функцією двофакторної аутентифікації; Не зберігати паролі в доступних іншим особам місцях; Не завантажувати програмні засоби або файли із невідомих джерел.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here