На Дніпропетровщині викрили кримінальну оборудку приватної компанії

0
11


На Дніпропетровщині викрили злочинну діяльність співробітників приватної компанії-газотрейдера. Вони завдали державі збитків на 37 мільйонів гривень.

Про це повідомили в СБУ. У 2020 році одна зі столичних компаній з продажу газу уклала договір з теплогенеруючим підприємством Дніпропетровщини. У 2021 році всередині лютого газотрейдер припинив постачання блакитного палива. Опалювальний сезон в регіоні було майже зірвано. У ситуацію втрутився Уряд.

Через недотриману домовленість паливо для Дніпропетровщини бралося з держрезерву. Втім компанія-зловмисниця вирішила не втрачати прибуток від угоди та підробила документи, аби нажитися на зірваній угоді. Кошти легалізовали через підконтрольні комерційні структури та “сховали” в кишенях керівництва. Невдовзі злочинну діяльність розкрили СБУ.

“На підставі зібраних доказів правоохоронці повідомили директору, комерційному директору, юрисконсульту компанії-газотрейдера, а також їхньому спільнику про підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу ˗ тримання під вартою”, – йдеться в повідомленні.

Наразі триває слідство. Співробітники Служби безпеки проводять усі необхідні заходи, аби покарати винних.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here