На Дніпропетровщині з початку року на шахраїв порушено понад 3 200 кримінальних справ

0
8


Майже третину з порушених справ вже розкрили правоохоронці області. Останнім часом шахраї все активніше почали використовувати інтернет для реалізації злочинних планів. Зокрема, людей обманюють, пропонуючи неіснуючі товари чи послуги. Отримавши передплату чи повну вартість – зникають.

Також шахраї часто дзвонять громадянам, представляються працівниками фінансових чи соціальних установ, виманюють персональні дані, номери рахунків і банківських карток, з яких потім знімають кошти.

Ще один з прийомів зловмисників – розсилка людям електронних повідомлень чи посилань на онлайн-сервіси, де йдеться начебто про можливість отримання матеріальної допомоги або грошової винагороди. Для цього просять поділитися інформацією про себе, – повідомляють у Дніпропетровській облвійськадміністрації.

Від шахраїв страждають і молоді, і люди похилого віку. Правоохоронці закликають мешканців не надавати персональні дані про себе. А перш, ніж купувати щось в інтернет-магазині, переконатися, що він не фейковий – продивитися відгуки покупців.

Якщо ж вже є підозри щодо шахрайства – радять повідомляти на лінію 102.

Джерело: hirchytsya.com.ua

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here