Оновлена амбулаторія № 2 у м. Синельникове відновлює прийом пацієнтів

0
21

У амбулаторії № 2 Синельниківського ЦПМСД завершено капітальний ремонт і вона відновлює прийом пацієнтів. Сьогодні, 13 липня  2023 року відбулось її урочисте відкриття за участю міського голови Дмитра Зражевськогота представників УФСІ.

Модернізацію амбулаторії проведено у рамках проєкту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури – Покращення первинної медицини у сільській місцевості. УФСІ VII», який фінансується Урядом Німеччини через KfW.

За грантові кошти Уряду Німеччини проведено капітальний внутрішній ремонт, замінено всі інженерні мережі, улаштовано ганок з пандусом, а санвузли облаштовано з урахуванням вимог доступності. Загальна вартість будівельних робіт та супутніх витрат склала близько 10,2 млн. грн. грн.

Крім того, для закладу закуплено цілу низку сучасного медичного обладнання:цифровий стетоскоп,монітор пацієнта, автоматичний гематолігічний аналізатор, напівавтоматичний біохімічний аналізатор, коагулометр, центрифуга ТС-Spinplus-8, тонометри, спірометри, пульсоксиметри, різноманітні швидкі тести та засоби індивідуального захисту на загальну суму 741 тис. грн.

Керівництво ЦПМСД, працівники амбулаторії, а також управлінці сфери охорони здоров’я м. Синельникове взяли участь у навчальний програмі, організованій УФСІ задля розвитку потенціалу дотичних до медицини та охорони здоров’я фахівців.

Керівництво міста також долучилось до модернізації амбулаторії. З бюджету міста профінансовано забезпечення підрядника безперебійним електропостачанням та водою під час виконання будівельних робіт, закупівлю медичних та офісних меблів, благоустрій прилеглої території.

У оновленій амбулаторії працює 6 лікарів та 15 осіб медичного персоналу, які тепер прийматимуть пацієнтів у оновлених кабінетах з сучасним оснащенням. Амбулаторія обслуговує близько 8 000 мешканців.

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here