Підрив Каховської ГЕС: у Дніпрі розповіли про наслідки для екосистеми

0
28


Вночі окупанти підірвали дамбу Каховської ГЕС, через що під загрозою затоплення опинились десятки населених пунктів. Доцентка кафедри гідрогеологї та інженерної геології, завідувачка кафедри НТУ “Дніпровська політехніка” Аліна Загриценко розповіла про наслідки катастрофи для населених пунктів, зокрема і для Дніпропетровщини.

В населених пунктах, що знаходяться вище за течією, надзвичайних ситуацій не станеться. Єдине, що в районах Каховського водосховища можуть знижуватись рівні підземних вод, але цей процес дуже поступовий. Також може спостерігатись зниження рівня води в колодязях. Треба пам’ятати, що це явище тимчасове.

“Затопляться певні площі нижче за течією. Ці всі розрахунки є – яка площа затопиться, за який час, яка кількість населення має бути відселена. Такі ситуації на подібних об’єктах обов’язково прогнозуються, моделюються. Тим паче, в умовах війни всі ці дії прораховувались та передбачались. Треба зберігати спокій та слухати інформацію військових адміністрації.

Катастрофічна ситуація зараз для флори і фауни, яка знаходиться нижче рівня Каховського водосховища. Екосистема порушена”, – розповіла доцентка кафедри гідрогеологї та інженерної геології, завідувачка кафедри НТУ “Дніпровська політехніка” Аліна Загриценко.

Джерело: nashemisto.dp.ua

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here