У Дніпрі ліквідували підпільний сімейний «бізнес» з виготовлення та реалізації контрафактного алкоголю та цигарок

0
14


Мешканець Дніпра організував діяльність трьох підпільних цехів з виготовлення контрафактних алкогольних напоїв і цигарок без марок акцизного податку на території Дніпра. Залучив свою дружину, яка займалася усіма фінансовими питаннями, та кількох знайомих. Останні відповідали за виробничі процеси, пакування, збут та доставку сировини в цехи та продукції до місць її продажу.

В орендованих складських приміщеннях на території Дніпра ділки виготовляли фальсифікат, змішуючи спирт з водою. Отриману водно-спиртову суміш за допомогою саморобного автоматизованого устаткування розливали у скляну півлітрову тару. Виробничі потужності дозволяли виготовляти до 55 тисяч пляшок на місяць.


Також учасники злочинної групи займалися і незаконним виробництвом тютюнової продукції. Потужності – щомісяця понад 50 тисяч пачок цигарок .
Продукцію маркували етикетками відомих іноземних брендів та збували по всій території Дніпропетровщини – через орендовані кіоски, магазини та власну мережу кафетеріїв, а також оптовими партіями. Під час продажу фальсифікату використовували марки акцизного податку України, які друкували на кольоровому принтері. Підпільний бізнес приносив його учасникам до 6 мільйонів гривень прибутку щомісяця.


У ході спецоперації правоохоронці провели 56 санкціонованих обшуків на території міста та області за місцями виробництва, зберігання, збуту фальсифікованої продукції, а також за місцями мешкання та у транспортних засобах фігурантів.

Вилучили три станки для виготовлення та фасування тютюнової продукції, обладнання для повного циклу виготовлення фальсифікованої алкогольної продукції, 7 500 літрів спирту та фальсифікованого алкоголю в каністрах та кегах, 4 200 скляних пляшок готової продукції з підробленими марками акцизного податку, рулони з етикетками різних брендів, пакувальну тару, 8 300 пачок цигарок, 130 000 гривень, комп’ютерну техніку, мобільні телефони, п’ять елітних автомобілів. Загальна вартість вилученого – понад 17 млн грн.

Наразі вирішується питання про призначення ряду експертиз та накладення арешту на вилучено майно.

Триває досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного виготовлення, зберігання, збуту та транспортування з метою збуту підакцизних товарів (ч. 2 ст. 199, ч. 1 ст. 204 КК України). Встановлюються всі причетні.

Заходи з викриття проводили прокурори Західної окружної прокуратури міста Дніпра спільно зі слідчими відділення поліції №3 Дніпровського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області, оперативний супровід – співробітники Управління стратегічних розслідувань в області Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції України.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here