У Дніпрі перевірили якість води

0
35


У Дніпрі щотижня проходять перевірки екологічного стану річки Дніпро. Сьогодні, 30 червня, було здійснено черговий забір води і перевірено її якість на базі лабораторії кафедри екології НТУ «Дніпровська політехніка», повідомляє сайт «Наше місто».

Забруднення, зарегульованість, обміління, знищення, цвітіння, зникнення малих річок, екологічний стан водних об’єктів — основні проблеми річки Дніпро. Тому фахівці здійснюють моніторинг на постійній основі.

«Така робота системна. Ми лише змінюємо бази, де проводяться дослідження. Такі лабораторії є також в Медичному університеті, ДНУ ім. О. Гончара, КП «Центр екологічного моніторингу» Дніпропетровської обласної ради. Це потрібно, щоб мати максимально об’єктивну картину, наскільки це можливо в нинішніх реаліях. Можемо сказати, що ми не бачимо критичних перевищень в якості води», – розповів директор департаменту екологічної політики Дніпровської міської ради Олег Семенко.

«Ми проводимо дослідження вони на жорсткість, нітрати, хлориди, PH, перевіряємо на мікробіологічні показники і т.ін», – додав завідувач навчальної лабораторії кафедри екології НТУ «Дніпровська політехніка» В’ячеслав Федотов.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here