У Дніпрі підлітки із вразливих категорій населення безкоштовно вивчатимуть ІТ-технології

0
24


У Дніпрі стартував соціальний проєкт “Відкрий IT-світ для себе”. Його реалізовує благодійний фонд «Даруємо радість» та ІТ-сфери міста. 10 підлітків із вразливих верств населення вивчатимуть мову програмування, IT-технології, та отримають можливість зробити свідомий вибір професії в майбутньому.

Про це Відкритому розповіли директорка благодійного фонду «Даруємо радість» Ольга Шелест, директорка ІТ-компанії “Cоmparus UA” Ірина Шмідт та директорка ІТ-школи “Смарт” Юлія Бойко.

“Наш профорієнтаційний проєкт стартував нещодавно і триватиме до травня наступного року. Ми залучили 10 дітей і підлітки з числа осіб ВПО, з багатодітних та малозабезбечених родин, з інвалідністю та порушеннями здоров’я, які під опікою та не мають батьків. Всі учасники безкоштовно отримають більше інформації про професії в сфері IT, що допоможе їм зробити обізнаний вибір стосовно майбутньої кар’єри. Вони розвинуть практичні навички в робототехніці та англійській мові. Підлітки зможуть визначитися, який саме напрямок їх цікавить в IT-галузі. По результатах курсу буде обраний 1 учасник або учасниця, що отримає можливість річного безкоштовного профільного навчання в партнерський організації – IT школі “SMART”.

Знань з IT-сфери не вистачає у шкільній програмі, а за інженерним напрямком наше майбутнє, і дітям це дуже цікаво. Тому, гадаю, що цей пілотний проєкт ми будемо продовжувати й надалі, щоб охопити якомога більшу кількість дітей й підлітків потрібними знаннями”, – розповідає Ольга Шелест.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here