У Дніпрі вперше в Україні дітям встановили кохлеарні імпланти ендоскопічним методом

0
46


У Дніпрі вперше в Україні дітям встановили кохлеарні імпланти ендоскопічним методом, що дозволяє мінімізувати можливі ускладнення під час операції. Про це повідомив у своєму Телеграм каналі Микола Лукашук – голова Дніпропетровської обласної ради від “Слуги Народу”. За словами очільника облради, за останні два місяці імпланти встановили 5 дітям, двом з них виконали двобічну імплантацію.

“Момент, коли дитина вперше за три роки життя почула голос своєї мами. Цих емоцій не передати. Унікальна операція, яку не роблять ніде в Україні, окрім Дніпра та Києва. У нашій обласній дитячій лікарні виконали двобічну кохлеарну імплантацію. Діткам з області, які від народження були повністю глухими, встановили імпланти на обидва вуха. Сьогодні їх вперше підключили, а діти змогли почути навколишній світ. Реакція у кожного різна – здивування, сльози та посмішки. Тепер вони звикатимуть до життя зі звуками, навчатимуться їх розрізняти, і, нарешті, говорити. Дякую нашим лікарям, усьому медичному персоналу лікарні! Незважаючи на усі виклики війни, ви робите неймовірну справу!” – написав Микола Лукашук.

Кохлеарна імплантація – це медичний метод слухопротезування, за допомогою якого досягається перетворення звукових коливань в електричні імпульси, після чого вони передаються до слухового нерву.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here