У Дніпрі викрили торгівців зброєю

0
18


За даними слідства, організатор – мешканець м. Дніпра – залучив до протиправної діяльності двох співучасників. Вони налагодили незаконну схему збуту вогнепальної зброї та боєприпасів на території міста. До продажу учасники злочинного угруповання пропонували автомати, гранати та набої. Суми за «товар» коливалися від 5 000 до 120 000 гривень.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області отримали оперативну інформацію щодо групи місцевих мешканців, яка займається незаконною переробкою та продажем зброї та боєприпасів. Потенційних покупців шукають через месенджери та знайомих, реалізують товар при особистих зустрічах. Оплату приймають готівкою.

Під час подальших слідчих дій оперативні співробітники та працівники слідчого управління ГУНП в Дніпропетровській області встановили всіх учасників злочинної групи, а також перелік запропонованих ними «товарів» та їх вартість, яка коливалися від 5 000 до 120 000 гривень.

Викрили одного з учасників групи під час продажу гвинтівки та отримання за неї 75 000 гривень. Загалом були задокументовані факти продажу фігурантами зброї та боєприпасів на загальну суму 400 000 гривень.

Під час обшуків у злочинців вилучили реактивну протитанкову гранату РПГ-26, корпуси гранат різних типів із запалами до них, гранатометний постріл ВОГ-17, гвинтівку, револьвер, газовий пістолет, набої, грошові кошти, банківські картки, мобільні телефони.

Наразі призначено ряд необхідних експертиз, встановлюються шляхи надходження зброї та причетність до злочину інших осіб.

Наразі організатору та двом його спільникам повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 263 (збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу, вчиненого у складі організованої групи) Кримінального кодексу України. Їм обрані запобіжні заходи у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Санкція статті передбачає до семи років позбавлення волі.

Заходи з викриття проводили прокурори Центральної окружної прокуратури міста Дніпра спільно зі слідчими Дніпровського районного управління поліції ГУНП в Дніпропетровській області та співробітниками Управління стратегічних розслідувань області ДСР Нацполіції України.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here