У Дніпрі запрацювали фонтани

0
19


У понеділок, 1 травня, комунальники Дніпра почали поступово вводити в експлуатацію міські фонтани. Упродовж дня запустять 10 із 14 фонтанів. Решта — упродовж тижня. За словами керівника управління з обслуговування гідроспоруд комунального підприємства «Дніпроводоканал» Артура Буряка, у зимовий період фонтани готували до нового сезону — виконано ревізію електричного, механічного обладнання. На початку весни все змонтували, випробували електричні мережі.

Першим запустили фонтан «Водяна сфера», що на вул. Січеславська Набережна.

«Цей фонтан давно полюбився дніпрянам, гостям міста. Він має цікаву геометрію. Мабуть, його форма і приваблює людей. Розпилення води тут відбувається за допомогою спеціальних фонтанних насадок, які перетворюють її у дрібну фракцію — маленькі краплини. Тож більшість фонтанів у місті запрацювали, і усі охочі можуть вже милуватися їхньою красою. Особливо вони стають популярними у спекотні дні, коли повітря біля них вологе. Фонтани обслуговують близько 30 осіб, які стежать за насосним та іншим обладнанням, системою подачі води тощо», — зазначив Артур Буряк.


Перлиною Дніпра вважається один із найстаріших фонтанів «Муза» біля Театру Опери та балету. Він також вже введений у роботу. Фонтан представляє собою скульптуру лежачої жінки, яка тримає в руках театральні маски. Ця гідравлічна споруда складається з 6 каскадів і використовує понад 3,5 тонни води, маючи об’єм 672 кубометри.

Протягом дня також запустять фонтани: на Катеринославському бульварі, на вулиці Короленка, «Гейзери» навпроти готелю «Дніпропетровськ», «Лілію» на вулиці Олени Блаватської, «Каскад» на Оглядовому майданчику у парку Шевченка та «Арку кохання» на житломасиві Сонячний. Запрацює і водоспад «Поріг Ревучий», який знаходиться на Монастирському острові.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here