У Кривому Розі в режимі офлайн працюють вже 40 дитсадків

0
58


У Кривому Розі в режимі офлайн, з дотриманням усіх норм безпеки, працюють вже 40 садочків, відкрито 115 груп. Також, у 77 закладах проходять підготовчі заняття для майбутніх першокласників, їх відвідують більше 1600 дітей.

Про це повідомили у міському відділі преси та внутрішньої інформації.

«У Кривому Розі вже 40 дитячих садочків, у яких облаштовані укриття, відновили свою роботу в офлайн режимі. Наразі, працює 115 чергових груп. Ми не зупиняємося і продовжуємо роботу в цьому напрямку, оскільки розуміємо, що більшість батьків працюють і бажають відправити своїх дітей до садочків. Адже, крім того, ще одне важливе питання це – підготовка до школи майбутніх першокласників. Підготовчі заняття стартували з 1 березня. Наразі, їх відвідують більше 1600 хлопчиків та дівчаток у 12 дитячих садках та 65 школах. Заняття триватимуть до 31 травня», – зазначив в.о. міського голови Юрій Вілкул.

У Кривому Розі у новому навчальному році до першого класу, орієнтовно, підуть більше 4 тисяч хлопчиків та дівчаток.

Разом з тим, у місті триває підготовка шкіл до виходу учнів на очне навчання з 1 вересня.

«Плануємо відкрити понад 100 шкіл. Ми розуміємо, що це складне рішення в умовах війни, тому разом з Радою оборони посилено займаємося питанням підготовки укриттів. На сьогодні вже наведено лад в укриттях 92 шкіл», – підкреслив Юрій Вілкул.

На квітневій сесії міськради додатково були виділені кошти на ремонти сховищ у закладах освіти. На сьогодні вже завершено ремонтні роботи укриттів та отримано дозвіл від ДСНС на використання у 129 закладах дошкільної, загальної середньої освіти та позашкільної освіти. У всіх сховищах повністю відремонтована та приведена до ладу електропроводка, вентиляція, каналізація, стіни, відремонтовані стелі та облаштовані санвузли. Укриття укомплектовані всім необхідним, як для короткочасного, так і тривалого перебування дітей. Крім того, є необхідний запас води, їжі, засобів гігієни. Також, перед відкриттям дитячих садочків проводиться обов’язкове тестування на Ковід працівників дошкільних закладів, які розпочинають роботу.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here