А судді хто?

0
3386


Генеральний прокурор Руслан Рябошапка у жовтні 2019-го розпочав реформу органів прокуратури. Нині закінчилася атестація регіональних прокурорів. Її проводили 12 кадрових комісій, які перевіряли практичні завдання і проводили співбесіди. За результатами перевірки, не всі прокурори склали тестування успішно.

Проте і члени самих комісій викликають запитання. Наприклад, членами одніє із них є доцент кафедри Національної юридичної академії України ім. Ярослава Мудрого Костянтин Автухов та адвокат Юлія Азаріна.

Костянтин Автухов тривалий час працює у юридичному виші. Паралельно займається громадською діяльністю, є засновником і керівником громадської організації «Центр правової допомоги» та профспілки персоналу Центру апробації. У 2018 році він навіть намагався очолити Адміністрацію Державної кримінально-виконавчої служби України у Харківській області, однак не склав успішно іспити та викликав сумніви щодо доброчесності.

І недарма. Аналізуючи його декларації, бачимо, що у 2017 році він придбав новісінький автомобіль Honda CR-V 2016 року випуску за 149 тисяч гривен та у 2018 році – Nissan Rogue, 2016 року випуску за 310 тисяч гривень. Його дружина – власниця Nissan Leaf того ж року випуску. З урахуванням статків , особливих зауважень щодо скромності Автухова нібито бути і не повинно, адже він займається підприємницькою діяльністю.

Однак, минулоріч він продав свій автомобіль Honda CR-V, але за дивним збігом обставин лише за 49 тисяч гривень. Якось для підприємця-педагога не дуже вигідно. Мабуть, справа у тому, що від прибутку з продажу автівки треба сплатити податок. Тож вірогідно, що до офіційних документів він вніс неправдиві відомості.Цікаво і те, що Костянтин указав, що у 2010 році придбав квартиру у Харкові за 3 700 доларів, проте аналогічна квартира коштувала тоді не менше 40 тисяч доларів.

Щодо молодої адвокатки Юлії Азаріної, то вона у 2018 році зареєструвалась як підприємиця і за перші пів року заробила майже 460 тисяч гривень. А вже у 2019 році Азаріна протягом першого кварталу заробила 970 тисяч гривень, тобто по майже 16 тисяч щодня. Тоді ж, у травні вона припинила свою підприємницьку діяльність і відкрила адвокатське бюро «Азаріна та партнери». Однак чомусь Азаріна забула про податкову звітність та вже більше року не повідомляє про свої прибутки.У Єдиному державному реєстрі судових рішень немає посилань про активну участь Юлії у судових засіданнях.

Все це ставить під сумнів відповідність і Автухова, і Азаріної критеріям членів комісії з атестації прокурорів.Адже саме вони вивчають інформацію про вартість автомобілів і житла прокурорів, та оцінюють правоохоронців, які працюють у нинішніх реаліях.

Ссылка на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here