Червоний Хрест повинен виконати свої зобов’язання щодо наших полонених, – Арахамія

0
127


“Міжнародний Комітет Червоного Хреста повинен або виконати свої зобов’язання щодо наших полонених, або Україна спільно з партнерами буде змушена зібрати власну групу для реалізації місії МКЧХ, ” – заявив голова фракції “Слуга Народу” в ВРУ Давид Арахамія.

Депутат нагадав, що керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак, який докладає надзусиль для звільнення з полону наших людей, висунув чіткий і абсолютно справедливий ультиматум Міжнародному Комітету Червоного Хреста.

“Ми володіємо розвідданими та свідченнями звільнених нами людей, що окупанти облаштували в Оленівці справжній табір смерті,” – зголосив Арахамія.

Тому на зустрічі за участю представників ООН, Червоного Хреста, послів країн Великої сімки, народних депутатів, керівників СБУ, ГУР МО України та Координаційного центру з питань поводження з полоненими Андрій Єрмак поставив перед представниками МКЧХ вимогу – протягом 3-х днів провести підготовку і здійснити місії щодо перевірки стану й умов утримання наших полонених в Оленівці.

“Ми не вимагаємо чогось, про що не домовлялися. Це зобов‘язання, які взяв на себе МКЧХ під час виведення нашого гарнізону з Маріуполя. З того часу Червоний Хрест так і не провів інспекцію в Оленівці. Якщо МКЧХ буде неспроможний виконати це завдання, нам не залишається іншого виходу як за участю міжнародних партнерів сформувати групу, яка виконає цю місію”, – акцентував увагу Арахамія.

Нардеп додав, що влада буде боротися за кожного й кожну. Або з допомогою Червоного Хреста, або за участі представників інших організацій. Але не покине нікого, чого би це не коштувало.

Нагадаємо, 29 липня стало відомо, що окупанти вдарили по виправній колонії в Оленівці, де утримували українських військовополонених. Також у липні цього року представникам Червоного Хреста не вдалося потрапити в Оленівську колонію.

Згодом, розслідування CNN розбило російську версію трагедії в Оленівці. Також відомо, що теракт в Оленівці був погоджений російською владою.

Джерело: greenpost.ua

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here