До 2051 року чисельність населення України може зменшитися до 25,2 мільйон

0
6


Кабмін затвердив Стратегію демографічного розвитку країни до 2040 року, в якій прогнозується значне скорочення населення.

Згідно з оцінками Інституту демографії та проблем якості життя НАН, до 2051 року чисельність населення може зменшитися до 25,2 мільйона осіб. Це пов’язано з наслідками війни, низьким рівнем народжуваності, міграцією та високим рівнем смертності, пише “Українська правда”.

Документ підкреслює, що на 2001 рік чисельність населення України становила 48,5 млн осіб, а до середини 2024 року ця кількість скоротилася до 35,8 млн. Із них 31,1 млн осіб проживали на територіях, де органи влади України функціонують у повному обсязі.

Стратегія покликана мінімізувати демографічні ризики та забезпечити стабільне відтворення населення, що є особливо важливим в умовах війни та післявоєнного відновлення. Основними завданнями документа є створення сприятливих умов для народження та виховання дітей, забезпечення економічної стабільності сімей, доступ до житла, якісної охорони здоров’я та робочих місць.

Окрема увага приділяється необхідності повернення українців, які залишили країну через війну, для відновлення трудового потенціалу та демографічної стійкості країни.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here