Госбюро расследований начало следственные действия относительно Андрея Парубия

0
136

Экс-спикера подозревают в организации массовых беспорядков в Одессе 2 мая 2014 года.
Об этом Парубий заявил на своей странице в социальной сети.
“ДБР відкрило проти мене кримінальне провадження. За організацію захисту Одеси весною 2014-го. Щоправда, у своєму листі ДБР це називає «масовими заворушеннями».
От такий документ. Але, насправді, не здивував. От що здивувало, так те, що у тексті не було (поки що) формулювань про «організацію, координацію і здійснення Парубієм державного перевороту під кодовими назвами «Майдан», «Революція Гідності»», про «незаконне усунення від влади законно обраного президента Януковича», про «захоплення влади організованою злочинною групою», про «злочинну протидію державній політиці реінтеграції України у єдиний простір з братньою Російською Федерацією» і т.д. Хоча, це вже досить виразно прочитується між рядками. Але відчайдушна протидія української влади і громадянського суспільства гібридному захопленню путінською Росією всього нашого південного сходу — восьми українських областей, через захоплення влади проросійськими силами у обласних центрах, зокрема, і в Одесі — тут вже класифікується однозначно — як «факт створення і координування Парубієм А.В. громадських озброєних угрупувань з метою вчинення масових заворушень 02.05.2014 на території м.Одеси.» У документі ДБР це вже стверджується як ФАКТ. Дійсно — нова, химерна епоха…
Але, щодо всього цього задзеркального абсурду маю сказати наступне: як і на Майдані, як і в АТО, як і під час захисту наших південних областей, зупиняючи «русскую весну», я робив все можливе для захисту України. Так як і все своє життя, як і усі ці роки війни. І так буду робити і надалі. Це знають мої друзі і соратники. І хай це завжди пам‘ятають вороги України”- написал он и добавил фото документа в подтверждение своих слов.

Напомним, недавно снятая депутатская неприкосновенность позволяет производить подобные действия относительно парламентариев Украины.

Dnepr.com

 

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here