Як Україна відзначає День єднання

0
49

В Україні відзначають День єднання 16 лютого. Тепер щороку цей день відзначатимуть на державному рівні.

Про це повідомляє РБК-Україна.

В цей день буде піднято державний прапор України на будинках і спорудах в усіх населених пунктах, виконано о 10:00 державний гімн України та проведено закордонними дипломатичними установам України в державах перебування відповідні іміджеві заходи, спрямовані на єднання та підтримку України.

Окрім цього, серед заходів до Дня єднання в закладах освіти спільно з МОН та Інститутом національної пам’яті будуть проведені уроки, присвячені єднанню, 16 лютого і уроки з медіаграмотності – 17-18 лютого.

Серед заходів 16 лютого також пройде молебен за єднання в Софії Київській. Також за підтримки Держкіно відбудуться покази в кінотеатрах та на телеканалах фільмів українського виробництва.

Президент України Володимир Зеленський привітав громадян із Днем ​​єднання та зазначив, що українців об’єднує бажання жити у світі.

“Сьогодні важливий день – день єднання нас усіх, ми різні, різного віку, статі, з різних міст, регіонів, різних професій, різних талантів, різних знань, мов, релігій. Але поєднує нас єдине бажання – жити, жити у світі, жити щасливо, однією сім’єю, з дітьми, з батьками… І на все це ми маємо повне право, тому що ми вдома, ми в Україні… І ніхто наш будинок не любитиме так, як ми любимо… І тільки ми разом зможемо наш будинок захистити. З Днем ​​єднання, синьо-жовті”, – сказав Зеленський.

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський заявив під час марафону Єднання, що інформаційна війна в країні точиться вже протягом двох тижнів.

“В цей день – День єднання – дуже потрібний день, кожному з нас, кожному, хто знаходиться поряд, треба сказати, що ми єдині, ми готові, ми разом. Чи сприймаємо ми серйозно сценарії, які звучать з усіх сторін? Так. Чи готуємось до будь яких сценаріїв? Так. Чи можна нас залякати? Ні. Це неможливо”, – заявив він.

Міністр оборони України Олексій Рєзніков заявив, що армія готова захищати Україну. Рєзніков зазначив, що Україна не готує провокації ні на Донбасі, ні у Криму. Водночас армія готова дати жорстку відсіч на будь-які провокації.

“Техніка заправлена, резерви сформовані. Українська армія повністю готова виконувати своє завдання. Упевнений, що розвідка ворога про це чудово знає”, – заявив Резніков.

Нагадаємо, Зеленський видав указ про відзначення 16 лютого.

Ссылка на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here