Понад 200 абітурієнтів Дніпропетровщини вступили у військові навчальні заклади

0
32


Цьогорічна вступна кампанія викликала певний ажіотаж. Подекуди конкурс у військові виші сягав семи осіб на одне місце. Більшість кандидатів з-поміж цивільної молоді віддали перевагу Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та Військовій академії (м. Одеса). Про це АрміяInform розповів офіцер відділу рекрутингу та комплектування Дніпропетровського обласного ТЦК та СП капітан Андрій Шульга.Найпопулярніші факультети серед вступників — Сил спеціальних операцій, Десантно-штурмових військ і Морської піхоти, пише armyinform.com.ua

У Харківському національному університеті повітряних сил імені Івана Кожедуба більшість молоді зупинила свій вибір на спеціальностях обслуговування льотної техніки та застосування сил ППО.

Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації імені Героїв Крут у Києві привабив абітурієнтів можливістю здобути освіту у сфері зв’язку та захисту інформації.

Також дніпропетровська молодь обирала місцем навчання Житомирський військовий інститут імені С. Корольова, Військовий інститут танкових військ НТУ «ХПІ» та Інститут військово-морських сил НУ «ОМА».

Крім цього, військова кафедра Дніпропетровського національного університету транспорту прийняла на навчання курсантів, що поповнять лави Державної спеціальної служби транспорту.

Окрім академій та інститутів, двері для абітурієнтів відкрили й військові коледжі, де зарахування здійснювалося за результатами лише вступних іспитів. Понад 50 цьогорічних вступників розподілилися у Військовий коледж сержантського складу (НАСВ), Військовий коледж сержантського складу (ХНУПС) та Військовий коледж сержантського складу (ВІТІ). Після їх закінчення хлопці й дівчата можуть вступати на третій курс військових вишів.

Позитивна динаміка спостерігається і зі зростанням кількості дівчат серед вступників в освітні заклади Міноборони. У відділі комплектування констатують, що 2021 рік відзначився вдвічі більшою кількістю заяв від абітурієнток, як порівняти з минулим роком. Як у ВВНЗ, так і у коледжі цьогоріч пройшли 20 % дівчат проти 10 % 2020-го. Серед пріоритетних спеціальностей — управління військами, морально-психологічне та тилове забезпечення.

Вступна кампанія – 2021 зумовила справжнє суперництво серед молоді, адже приймальні комісії враховували не лише бали ЗНО та атестата про середню освіту, а й оцінки з психологічних тестів і нормативи з фізпідготовки.

Як зазначили в обласному ТЦК та СП, відбір проходив у суворій відповідності з рекомендаціями Міністерства оборони України та Міністерства освіти й науки України.

— Відібрали найбільш підготовлених, вмотивованих і здібних курсантів, які стануть офіцерами та служитимуть на благо Україні, — каже капітан Андрій Шульга.

Ссылка на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here