Пресконференція Зеленського на рік війни: головні заяви

0
140


24 лютого Володимир Зеленський дає пресконференцію. Зустріч президента України з журналістами присвячена річниці повномасштабного вторгнення РФ на територію нашої країни.

РБК-Україна наводить ключові заяви президента.

Як Україна вийде на дипломатичну фіксацію кінця війни?
“Підхід дуже простий, щоб було менше ризику зниження кількості країн, які нас підтримують. Та чи інша країна може підтримати якийсь один пункт “формули миру”… Там є фіксація миру чи кінця війни, там є цей пункт. Нам потрібні гарантії безпеки … для всієї Європи. І тоді, коли є виконання та повага до людей, до України, якщо це буде виконуватися, все одно ми дійдемо до дипломатичної фіксації кінця війни. Але до цього потрібно виконати всі пункти поваги”, – сказав президент.

До “формули миру” треба залучити Індію та Китай
“Я працюю разом із командою та партнерами, щоб все-таки були не лише країни, які нас підтримують з перших днів… Я б дуже хотів, щоб до “формули миру” та саміту були залучені представники Африканського континенту. Якщо чесно, я хотів би, щоб була Індія та була Китай”, – наголосив Зеленський.

Україна має все для перемоги у 2023 році
За словами Зеленського, Україна протистоїть Росії не сама, їй допомагають друзі, щоб агресія не поширилася далі.

“Якщо всі ми виконаємо свої завдання, на нас чекає перемога. Я впевнений, що перемога буде. Я дуже хочу, щоб цього року. У нас все для цього є – мотивація, впевненість, друзі, дипломатія. Ми об’єднали всі сили проти цієї навали”, – заявив президент.

Пресконференція за підсумками року війни
Зустріч глави держави із представниками ЗМІ анонсували в Офісі президента за день до її проведення. Заявлена тема пресконференції – рік протистояння України російській агресії.

“У п’ятницю, 24 лютого, відбудеться прес-конференція президента України Володимира Зеленського “Лютий. Рік незламності”, – повідомили в ОП.

Від кожного ЗМІ могли допустити до акредитації по 1 кореспонденту, 1 оператору і 1 фотографу. Точне місце та час початку заходу заздалегідь не розголошували.

Конференції Зеленського під час війни та до її початку
У 2022 році президент України не збирав масштабних пресконференцій, але кілька разів зустрічався як з українськими, так і з іноземними журналістами.

16 листопада глава держави спілкувався з представниками українських медіа в Офісі президента.

Серед тем були: падіння ракети в Польщі, відключення світла після атак РФ по критичній інфраструктурі, прогнози “складної зими” для українців, а також можливість прямих переговорів із Путіним та гарантії безпеки.

Ще одну пресконференцію Зеленського під час війни було організовано на станції метро “Майдан Незалежності”.

23 квітня протягом 2-х годин президент відповідав на запитання журналістів про військову допомогу союзників, трибунал для Путіна, загрозу ядерного удару, статус Криму та Донбасу, складність військової деблокади Маріуполя.

До початку повномасштабного вторгнення РФ президент України провів кілька великих зустрічей із представниками ЗМІ:

з нагоди екватора каденції – 5-ти годинний пресмарафон “30 запитань президенту” у листопаді 2021;
на два роки президентства у травні 2021 відбулася пресконференція на заводі ДП “Антонов”;
під час карантину через COVID-19 у 2020-му Зеленський підбив підсумки року роботи на зустрічі зі ЗМІ у дворі Маріїнського палацу;
у жовтні 2019 глава України дав рекордну пресконференцію, яка тривала 14 годин.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here