Президент США Джо Байден прибув у Київ

0
32


Президент США Джо Байден прибув у Київ з неанонсованим візитом. Це перша поїздка американського лідера в Україну з початку його каденції.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Голова ОП Андрій Єрмак подякував раднику Джо Байдена з нацбезпеки Джейку Саллівану, які спільно працювали з Києвом, зокрема і над питанням візиту американського лідера.

“Повірте, візит Джо Байдена – стратегічний.Вирішуються чимало питань і будуть пришвидшені ті, які підвисли. Наша спільна мета – перемога України над Росією і тріумф українських воїнів та західної зброї”, – написав Єрмак.

“Це найбільша наземна війна в Європі за три чверті століття. І ви в ній досягли успіху, всупереч усім очікуванням, крім ваших власних. І я впевнений, що ви й надалі перемагатимете”, – передає кореспондент РБК-Україна слова президента США.

За словами Байдена, великим викликом для американської адміністрації стало налагодження міжнародної коаліції на підтримку України.

“Ми вибудували коаліцію країн від Атлантики до Тихого океану по всьому світу, куди входить понад 50 країн”, – сказав президент США.

Зеленський і Байден обговорили військову підтримку України.

Як пишуть ЗМІ, президенти обговорили питання далекобійної зброї та новий пакет військової допомоги від США.

“Джозефе Байдене, вітаю в Києві! Ваш візит – це надзвичайно важливий прояв підтримки для всіх українців”, – написав український Президент та опублікував фото.

Повідомляється, що американський лідер вшанував пам’ять загиблих Героїв України разом із президентом Зеленським на Михайлівській площі. Все це під звуки сирени.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here