В Україні будуватимуть житло відповідно до вимог воєнного стану

0
52


Сьогодні реформа містобудування – це ціла «екосистема» вже прийнятих та проєктів законів, які спрямовані на максимальну цифровізацію галузі та впровадження BIM-технологій, жорсткий контроль за незаконними забудовами, збільшення відповідальності за незаконне будівництво, закон щодо захисту інвесторів у житло. Але головний фокус – безпека житла.

«Повномасштабне вторгнення змусило переоцінити багато речей, зокрема й те в наскільки безпечних містах ми живемо. Я вже неодноразово казала про те, що відбудова країни має відбуватися за новими принципами. А реформа містобудівної діяльності набуває нових особливостей через воєнні реалії», – повідомила голова партії «Слуга Народу» Олена Шуляк.

Актуалізація питань безпеки під час війни призвела до ухвалення закону щодо стратегічного планування відбудови кожного населеного пункту, закону про обов’язкову наявність укриттів (бомбосховищ) та неможливість ухвалення містобудівної та проєктної документації без заходів цивільного захисту.

Окрім того, днями пройшов перше читання законопроєкт, що покликаний знизити податкове навантаження на представників галузі та зробити нове житло доступнішим для українців. Зокрема, він пропонує сплачувати ПДФО лише з різниці між сумами купівлі та продажу, а також стягувати ПДВ із девелоперів та забудовників щодо операцій із майбутніми об’єктами лише за наявності доходу (касовий метод). Отже, у реаліях воєнного часу ухвалюють та готують до ухвалення рішення, необхідні для підтримки будівництва.

Джерело: budport.com.ua

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here