ЗСУ не будуть залишати Курську область, – Forbes

0
14


Українські війська продовжують просування у Курській області держави-агресора Росії та почали окопуватися, що свідчить про плани утримувати цю територію. Про це повідомило американське видання Forbes.
З’являється все більше доказів того, що Сили оборони України не просто просуваються вглиб території Росії, але й планують залишитися на тих територіях, пише видання. ЗСУ окопуються, те ж саме роблять і росіяни вздовж або поблизу існуючої лінії фронту.

“Те, що обидві сторони зміцнюють свої позиції, не означає, що українці закінчили наступ. Це також не означає, що росіяни не можуть контратакувати — і відтіснити українців до кордону, на 10 миль (16 км, – Ред.). Але це означає, що стабілізація лінії фронту — і довгострокове українське захоплення частини Курська — лежить на столі”, – йдеться у матеріалі.

Територія Курської області може стати ще одним великим фронтом у 29-місячній війні Росії проти України. За підрахунками Forbes, наразі понад 10 000 військових перебувають у Курській області РФ та суміжній українській області, Сумській. А за даними Українського центру оборонних стратегій, російське Північне угруповання військ намагається перекинути на лінію фронту 10-11 батальйонів, що становить близько 4000 військових. При цьому на папері це угруповання налічує 48 тисяч військовослужбовців, багато з яких загрузли у Вовчанську Харківської області.

Якщо Росія відмовиться від просування у Вовчанську та інших прифронтових містах, агресор може перекинути значні сили на Курськ: “Змусити росіян виснажити свої сили на інших фронтах, можливо, було головною метою українського корпусу вторгнення”, – резюмує видання.

Джерело: ukranews.com

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here