В Дніпрі затримали майора СБУ за підозрою у “кришуванні” нарколабораторій

0
47


У Дніпрі затриманий начальник одного з відділів Служби безпеки України Артем Панченко. Його підозрюють у “кришуванні” лабораторій з виробництва наркотиків у Дніпропетровській та сусідніх областях. Наразі у обласному центрі працює велика група слідчих Державного бюро розслідувань.

Майор СБУ очолив Панченко одне з управлінь служби у грудні 2022 року. В мережі зʼявились знімки однієї з наркоплантацій, до яких може мати відношення силовик. Про це у середу, 18 жовтня, повідомив місцевий телеканал ДніпроTV.

“У місті працює велика група слідчих ДБР. Уже є одне гучне затримання. Майор СБУ, якого підозрюють у кришуванні нарколабораторій у Дніпропетровській та сусідніх областях. За нашою інформацією, мова про начальника одного з відділів СБУ Артема Панченка. На цій посаді він з грудня 2022 року”, – йдеться у повідомленні.

ЗМІ опублікувало фотографії ймовірної плантації наркотиків. На них можна побачити велику кількість канабісу. Офіційно ані ДБР, ані СБУ факт проведення слідчих дій та затримання Артема Панченка не підтверджували.

19 червня Дніпропетровська обласна прокуратура повідомила, що у Дніпрі у ході спецоперації викрито 10 учасників наркоугруповання, до складу якого увійшли правоохоронці. Банда, за даними слідства, приймала участь у незаконному придбанні, зберіганні та перевезенні психотропних речовин з метою продажу. Окрім цього був зафіксований факт утримання місць для незаконного вживання метамфетаміну.

За даними слідства, організував злочинне угруповання начальник сектору Дніпровського управління поліції області, який залучив до незаконного бізнесу девʼятьох осіб. Речниця Національної поліції у Дніпропетровській області Ганна Старчевська тоді розповіла Інформатору, що очільника Собороного відділку поліції Дніпра було відсторонено. Цю посаду на той момент займав Олександр Яковченко.

Джерело: informator.ua

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here