Куди можна без тестів і щеплень: правила в’їзду до Європи

0
49

Міністерство закордонних справ перерахувало усі країни Європи, які відкриті для українців.Список країн з правилами в’їзду МЗС опублікували у Facebook, зазначивши, що ці правила постійно змінюються і тому перед поїздкою їх потрібно перевіряти ще раз.Без вимоги ПЛР-тесту і вакцинації станом на 31 серпня для українців відкриті три країни: Албанія, Естонія й Іспанія. Повну вакцинацію вимагають дві країни: Ісландія і Чехія, пише bbc.com

ПЛР-тест та/або повну вакцинацію вимагають 30 країн: Австрія, Бельгія, Болгарія, Боснія і Герцеговина, Велика Британія, Греція, Данія, Ірландія, Італія, Кіпр, Латвія, Литва, Люксембург, Мальта, Молдова, Нідерланди, Німеччина, Північна Македонія, Португалія, Румунія, Сербія, Словаччина, Словенія, Угорщина, Фінляндія, Франція, Хорватія, Чорногорія, Швейцарія і Швеція.

“Чи потрібно проходити карантин або робити додатковий ПЛР-тест по прибуттю, чи однакові правила при перетині кордону автотранспортом та подорожі літаком – ці та багато інших нюансів є дуже важливими і можуть варіюватися від країни до країни”, – йдеться у повідомленні МЗС.

У МЗС радять перед мандрівкою перевіряти актуальний режим в’їзду та транзиту на онлайн-мапі.

Так, 30 серпня змінила правила в’їзду для українців Італія. Там скасували обов’язкову п’ятиденну ізоляцію для туристів з сертифікатами про вакцинацію.

Для того, щоб подорожувати до Італії потрібно за 72 години до приїзду зробити тест на Covid-19, заповнити онлайн форму санітарного контролю і надати “зелений” сертифікат (Green Pass) європейського зразка про повний курс вакцинації.

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here