За розтрату майже мільйона грн на закупівлі продуктів на Дніпропетровщині судитимуть співробітників центру соцобслуговування

0
33


За процесуального керівництва Новомосковської окружної прокуратури до суду скеровано обвинувальний акт стосовно двох службових осіб Територіального центру соціального обслуговування.

Їм інкриміновано розтрату майна, вчинену у великому розмірі та в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у березні 2022 року директор у змові з завідувачем відділення центру, який відповідав за публічні закупівлі, розробили злочинну схему з розтрати бюджетних коштів при закупівлі продуктів харчування малозабезпеченим громадянам міста Новомосковськ.

Порушивши вимоги законодавства, підозрювані забезпечили безперешкодне визначення переможцем закупівлі товариство, яке запропонувало ціни значно вище ринкових.

У подальшому службовці уклали договір на поставку м’ясних консерв за ціною 135 грн за одиницю, в той час як ринкова ціна становила 73 грн.

Внаслідок протиправних дій підозрюваних міському бюджету завдано збитки на суму майже 1 млн гривень.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими СВ Новомосковського районного відділу поліції ГУНП в Дніпропетровській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here