Закликав до захоплення державної влади: у Дніпрі викрили колаборанта

0
26


СБУ викрила мешканця Дніпра, який мав стійкі антиукраїнські погляди. Колаборант закликав до захоплення державної влади в Україні. Про це повідомляє “Дніпро Оперативний”.

Після початку повномасштабного російського вторгнення чоловік активізував свою діяльність у соцмережі, постійно поширюючи проросійські наративи. Основною темою його меседжів стала підтримка військової агресії рф та заклики до насильницької зміни державної влади в Україні.

Колаборант закликав “брати до рук зброю і зносити злочинну діючу владу – спочатку злодіїв у Верховній Раді, а потім місцевих нацистів”. У власних висловлюваннях він дякував путіну за початок війни, а українців закликав “вступати до народно-визвольної спільноти України та силовим шляхом приєднуватися до росії”.

Наявність публічних закликів до насильницької зміни та повалення конституційного ладу у країні підтвердила призначена лінгвістична експертиза. Діяльність пропагандиста блокували співробітники СБУ, припинивши ворожу агітацію. У чоловіка вилучили комп’ютерну техніку та мобільний телефон, які використовувались у протиправній діяльності.

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here