Зловмисники з Дніпра хотіли продати окупантам запчастини до бойових літаків

0
19


Викрито та зупинено схему продажу до росії партії авіаційних комплектуючих, які викрали на одному із українських підприємств.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Йдеться про стартер-генератори та авіанасоси із запчастинами до багатоцільових винищувачів МіГ-29 на суму понад 10 млн грн.

“За даними слідства, до оборудки причетний дніпропетровський кримінальник, який у 2019 році вкрав відповідне обладнання зі складу компанії-виробника. Потім зловмисник передав військову продукцію знайомому підприємцю для “зберігання” і подальшого збуту.

Встановлено, що комерсант тривалий час переховував авіакомплектуючі на території власної станції техобслуговування. А згодом, щоб їх реалізувати, – розмістив відповідне оголошення на спеціалізованому сайті”, – йдеться в повідомленні.

У СБУ зазначили, що опублікованою “рекламою” зацікавились представники воєнно-промислового комплексу рф, які підшукували такі запчастини для бойових літаків країни-агресора.

В СБУ задокументували факти злочинної діяльності й заблокували продаж військового обладнання окупантам. Під час обшуків на СТО підприємця-фігуранта вилучено:

– 10 авіанасосів;
– 2 стартер-генератори;
– 1 тисячу додаткових комплектуючих.

В рамках кримінального провадження, розпочатого слідчими СБУ за ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України (легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом, вчинені організованою групою в особливо великому розмірі), триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності.

Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here