«Справедливість» закликає до мобілізації на захист свободи слова

0
38

«Справедливість»

Громадсько-політичний рух Валентина Наливайченка Справедливість закликає усі громадські організації вийти на громадський протест. Не Савік Шустер і його партнер Павло Єлізаров мають голодувати. Треба вийти людям на громадський протест. І не під студію Савіка Шустера, – тут як раз жевріє свобода слова, а до новообраного уряду, до премєра з Вінниці. Ми маємо вимагати, щоб вони скасували своє незаконне рішення, це їхня зона відповідальності, зазначив лідер руху Валентин Наливайченко.

Нагадаємо, що 26 квітня Савіку Шустеру заборонили працювати в Україні. Сьогодні журналісту, який має канадське громадянство, анулювали дозвіл на роботу. Було б занадто просто вважати, що людина, яка персонально позбавила Савіка Шустера права на професію – чиновник київського центру зайнятості Дмитро Шульга.

«Справедливість»

Валентин Наливайченко висловив свою думку щодо цього інциденту. Він вважає, що це тривожних дзвоник для всіх журналістів: Перше. Влада розпочала черговий етап придушення і витіснення свободи слова з України.

Друге. Ми зірвали перший етап справи, коли президентом було доручено СБУ незаконно збирати компромат на журналіста. Зірвали лише тому, що публічно заявили про незаконні запити до низки держав щодо громадянина Шустера. Це Італія, Ізраїль, Канада. Проти Шустера працюють поза правовим полем. Його переслідують виключно за журналістську діяльність.

Третє. Треба вимагати від влади продемонструвати суспільству розроблений і затверджений на самій державній верхівці план Анти-Шустер з витіснення Савіка Шустера не лише з ефіру, але й з України. Цей план виконує вінницьке угруповання, яке зараз при владі. І саме за це отримав посаду вінницький представник так званого Міністерства соціальної політики. І перше, що він зробив – пішов на незаконні рішення щодо дозволу на роботу, – зазначив політик.

У свою чергу, керівник штабу громадсько-політичного руху Справедливість Руслан Колєсніков оголосив всеукраїнську мобілізацію: Ми разом із нашими партнерами із більш ніж 157 громадських організацій та Армією Гідності оголошуємо мобілізацію!

Ми вимагаємо у переляканих правдою владних офшорників негайно припинити тиск на єдиний народний телеканал в країні! – заявив він. Команда Справедливості на чолі з Наливайченком вимагає порушити антикорупційне розслідування по цьому факту, бо, на їхню думку, політична корупція є не менш небезпечною ніж є будь яка урядова, чи господарська.

Керівник Дніпропетровської обласної організації Громадсько-політичного руху В.Наливайченка Справедливість Вячеслав Голенищев також виступив у підтримку журналіста Савіка Шустера: Це не перший випадок, коли чинна влада намагається заборонити свободу слова в ефірі українських телеканалів. І якщо вона не припинить тиск на журналістів, то виникає питання: хто наступний?. Та зазначає: івано-франківська команда готова приєднатися та підтримати активістів, які об 11:00 вийшли на безстрокову акцію протесту під Міністерство соцполітики та Верховну Раду.

«Справедливість»

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here