Переход смерти” на Донецком шоссе”

0
205

Переход смерти на Донецком шоссеНа Донецком шоссе в Днепропетровске есть подземный пешеходный переход, но пешеходы переходят дорогу по не обозначенному ‘переходу смерти’.Примерно 3 месяца назад на сайте ‘ЗОВ’ в разделе проблем дорожной инфраструктуры

‘Инфа для ГАИ’

был опубликован комментарий, касаемо ситуации на ул. Донецкое шоссе, вблизи дома 121 и перекрёстка с пр. Мира.



‘ЗОВ’ выехал на место и пришёл от увиденного в ужас. Мы насчитали примерно 15-17 мам с маленькими детьми, которые переходили дорогу в этом месте через оживлённую магистраль. Как и мамы, другие пешеходы переходили Донецкое шоссе фактически в неположенном месте. В этом месте на асфальте виднелись остатки ‘зебры’, полностью отсутствовали знаки ‘Пешеходный переход’, заборчик около трамвайной остановки распилен на металлолом, но самое интересное, было когда мы заглянули в … так называемый ‘подземный пешеходный переход’… В подземном переходе валялись кучи мусора, стены обвалились, валялись пустые бутылки и из него исходил жуткий запах. Спуститься туда было просто невозможно.



Хотелось бы узнать у ответственных за этот район и за этот участок дороги – когда же эти ‘ответственные’ перестанут издеваться над водителями и пешеходами? Почему пешеходы с ж/м Левобережный-2 и Левобережный-3, мамы с детьми, вынуждены кидаться под колёса фур и самосвалов? Почему пассажиры трамвая вынуждены мокнуть под дождём, дожидаясь своего трамвая? Почему водители, не зная что в этом месте такой ‘переход смерти’, вынуждены экстренно тормозить и создавать аварийные ситуации?

Или как обычно ждут трагедии?

По традиции, вопросы риторические.



‘ЗОВ’ будет следить за состоянием данного участка дороги, а жителей массивов Левобережный-2 и Левобережный-3 призывает быть максимально внимательными на этом участке дороги.



По результатам объезда района было составлено заявление в ГАИ.



Начальникові УДАI ГУМВС України

в Дніпропетровській області

Вовчуку М.В.



ЗАЯВА



Шановний Миколо Васильовичу!



Громадський рух ‘ЗОВ’ (інтернет сторінка ‘zovzakona.org’) дуже занепокоєний організацією дорожнього руху на ділянці дороги по вул. Донецьке шосе, поблизу буд. 121 та біля перехрестя з пр. Миру.

Приблизно 3 місяці тому на сайті ‘ЗОВ’ (інтернет сторінка ‘zovzakona.org’) у розділі ‘Инфа для ГАИ’ був опублікован коментар мешканця міста, щодо повної відсутності дорожніх знаків, дорожньої розмітки, огорожи та підземних переходів на цій ділянці міста.

09.04.2012 декілька активістів виїхали на місце, на Донецьке шосе. Вони побачили там дуже небезпечну картину, дійсно повну відсутність вишевказанних моментів.

Поблизу буд. 121 та перехрестя з пр. Миру на швидкісному шосе були взагалі відсутні знаки ‘Пішохідний перехід’ з обох сторін, повністю відсутня дорожня розмітка типу ‘зебра’, що позначає пішохідний перехід. Також на місці повністю відсутня огорожа біля трамвайної зупинки, а підземний пішохідний перехід знаходиться в жахливому стані – завалений мусором, пляшками та з жахливим сморідом. Одже, пішоходам, батькам з дітьми кожен день доводиться кидатися під колеса легкових та вантажних автомобілів.



Вважаю за потрібне на час відновлення підземного пішохідного переходу терміново відновити вказані дорожні знаки, дорожню розмітку та огорожу поблизу трамвайної зупинки. Також дати доручення відповідним службам відновити як найшвидше підземний пішохідний переход, аби не допустити трагічних випадків на цій ділянці дороги.



У відповідності до ст. 13 Закону України ‘Про дорожній рух’ об’єднання громадян і громадяни мають сприяти державним органам у здійсненні заходів щодо безпеки дорожнього руху. Міністерства, інші центральні органи державної виконавчої влади та об’єднання зобов’язані враховувати пропозиції об’єднань громадян і громадян з питань безпеки дорожнього руху.

Згідно ст. 52-1 Закону України Про дорожній рух забезпечення безпеки дорожнього руху, державний контроль за додержанням законів, правил і нормативів у цій сфері покладено на Державтоінспекцію Міністерства внутрішніх справ України.

Відповідно до ст. 40 Конституції України усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов’язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.

На підставі Закону України ‘Про звернення громадян’ та з метою створення безпечних і комфортних умов для учасників руху,-



ПРОШУ:



1. Вжити заходів щодо термінового відновлення дорожних знаків, дорожньої розмітки, огорожі поблизу трамвайної зупинки на вул. Донецьке шосе поблизу буд.121 та перехрестям з пр. Миру.

2. Дати доручення відповідним службам відновити підземний пішохідний переход на вул. Донецьке шосе поблизу буд.121 та перехрестям з пр. Миру.

3. Надати відповідь у передбачений Законом термін.





Додатки



1. Фото

2. Відео https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=D-sySOfq2dY Переход смерти на Донецком шоссеПереход смерти на Донецком шоссеПереход смерти на Донецком шоссеПереход смерти на Донецком шоссеПереход смерти на Донецком шоссеПереход смерти на Донецком шоссе





www.DNEPR.com Источник : Зов закона







ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here