Біля дачі Медведчука хворим дітям закрили доступ до моря

0
43

Біля дачі Медведчука хворим дітям закрили доступ до моря

Фірма-орендар київське ТОВ ‘Консул-Україна’ звело паркан по схилу, що веде до набережної і пляжу, пише в суботу ‘Дзеркало тижня. Україна’.

Як повідомив мер Алупки Дмитро Карнаух, за договором оренди, підписаного попереднім міським головою Андрієм Харитоновим, фірма отримала 0,7 га в оренду на 45 років під обслуговування споруд і будівництво рекреаційного комплексу.

Передана в оренду ділянка входить в межі території санаторію, площа якої рішенням міськради Алупки в 2007 році була зменшена вдвічі. Незважаючи на те, що дане рішення Окружним адмінсудом АРК та Вищим господарським судом України було визнано незаконним, укладені на його підставі договори оренди і передача ділянок у власність не скасовані.

Більше того, екс-мер Алупки Харитонов з землевпорядником і архітектором міста були арештовані і засуджені за незаконне розпорядження землями санаторію імені Боброва. Але мер був звільнений від покарання за амністією у листопаді минулого року.

Як встановило журналістське розслідування, ТОВ ‘Консул-Україна’ в червні минулого року змінило засновників. Основна частка статутного фонду належить ТОВ ‘Інвестиційна компанія ‘Спорт-тур’, яке, через ланцюжок засновників, афільоване з одним із засновників відомої Міжнародної адвокатської компанії ‘Бі-Ай-Ем’ Олександром Мошинським. Вона створювалася в середині 90-х т.зв . ‘київською сімкою’ бізнесменів, серед яких – Віктор Медведчук, брати Суркіси, Валентин Згурський, Богдан Губський, Юрій Лях, Олександр Мошинський та інші.

Видання зазначає, що по сусідству з санаторієм імені Боброва знаходиться розкішна дача Медведчука, побудована на місці знесених корпусів протитуберкульозного санаторію імені Баранова, завдяки оптимізації здравниць міжвідомчою комісією на чолі з віце-прем’єром Дмитром Табачником.

На цій дачі влітку 2012 року Медведчук приймав російського президента Володимира Путіна, який є хрещеним батьком дочки Медведчука і Оксани Марченко.

Алупкінці впевнені, що паркан вздовж південної території Бобровки – спроба Медведчука прирізати до маєтку прибережну ділянку. На доказ версії кореспонденту ZN.UA продемонстрували кабель, перекинутий через кам’яну стіну дачі, що веде до місця зведення огорожі: таким чином було забезпечено електроживлення для зварювальних робіт.



Джерело: Дзеркало тижня. Україна

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here