Чехія надасть мільйон євро на відновлення Дніпропетровщини

0
28


Влада Чеської Республіки виділить один мільйон євро на відновлення Дніпропетровщини. Про це заявив президент Чехії Петр Павел, який відвідав регіон.

Чехія обрала Дніпропетровську область для відбудови у післявоєнні часи й під час війни.

“Ми будемо концентруватись на відбудові та гуманітарній сфері. Особлива увага буде приділятися допомозі переселенцям, медичній сфері, енергетиці та освіті. Чехія направить на це 1 млн євро, ця сума не остаточна”, – зазначив він.

Як відомо, чеський лідер прибув в Україну напередодні, 28 квітня. Свій візит він розпочав із відбування багатостраждальних Бучі та Бородянки, після чого у Києві зустрівся з Президентом Володимиром Зеленським. На спільній пресконференції за підсумками зустрічі Петр Павел заявив, що Чехія та Україна спільно вироблятимуть зброю та навчальні літаки. Всього заплановано шість ключових проєктів спільного виробництва.

“Це виробництво боєприпасів, ручної зброї, ремонт танків, наприклад Т-62, а також потенційне виробництво навчальних літаків. Для нас передання технологій і виробництва є пріоритетом для того, щоб це виробництво частково або повністю могло здійснюватися в Україні”, – розповів чеський лідер.

Джерело: weukraine.tv

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here