Дніпропетровщина страждає від підтоплень: яка причина

0
48


Останнім часом Дніпро та область страждають від сильних підтоплень.

Тільки на території обласного центру вода затоплює приватні будинки та дачні садиби, пляжі, косу на Перемозі, набережну тощо.

У пресслужбі “Укргідроенерго” пояснили, що цьогоріч рівень води приблизно на метр перевищує минулорічний. Головна причина підтоплень – стрімке збільшення рівня підземних вод та регулярні опади.

Гідроенергетики для врегулювання рівнів води здійснюють контрольовані скиди із дотриманням безпекових норм через ГЕС на Дніпрі та Дністрі. Регулювання є необхідною умовою раціонального використання води і здійснюється водосховищами шляхом перерозподілу об’єму природного стоку, – йдеться у повідомленні “Укргідроенерго”.

У свою чергу, Михайло Хорєв, гідролог і ексзаступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів, зауважив, що повені в Україні з часом повторюються – вони були і в 1917, і в 1931, і в 1942, і в 1970 роках. Останні декілька десятків років їх майже не було на рівнинних річках України через теплу зиму і незначну кількість опадів.

Це призводить до того, що мешканці прирічкових ділянок забувають, що таке велика вода, а деякі відважно будуються на поймі і навіть в межах прибережних захисних смуг, – написав він.

Джерело: dnepr.info

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here