Дніпропетровщина в лідерах за кількістю вакансій

0
36


Ринок праці в Україні почав оживати й вперше з початку війни роботодавці почали збільшувати зарплати працівникам. Кількість вакансій з кожним днем стає більшою, а в містах, які були в окупації або постраждали від обстрілів, почали з’являтися нові робочі місця.

Кого зараз шукають роботодавці, які платять зарплати та в яких сферах потрібні працівники – розповіли аналітики Work.ua.

У лютому на ринку праці з’явилося багато нових вакансій й кількість пропозицій щодо роботи порівняно з січнем зросла ще на 11%. Довоєнного рівня поки що ринок не досяг, але в порівнянні з показниками у 2022 році – приріст дуже суттєвий.

Варто зазначити, що більше вакансій почало з’являтися у північних областях та на півдні. Лідерами стали Кіровоградська, Дніпропетровська та Чернівецька області. За ними йдуть Миколаївська та Чернігівська області.

Лідерами за кількістю вакансій, як і раніше, залишаються Київська, Львівська, Дніпропетровська, Одеська та Івано-Франківська області.

Більше вакансій почало з’являтися для працівників без досвіду, для студентів, для людей з інвалідністю, ветеранів та пенсіонерів.

Кого шукають:

Логістика, склад, ЗЕД
Медицина, фармацевтика
Будівництво, архітектура
Охорона, безпека
Юриспруденція
Садівник
Дизайнер інтер’єру
Інженер з пожежної безпеки
Помічник адвоката
Зубний технік

Також шукають продавців-консультантів, менеджерів із продажу, бухгалтерів, водіїв та кухарів.

Бракує зараз на ринку електрослюсарів, гірників, ендокринологів, лікарів УЗД, збирачів верху взуття та програмістів ЧПК.

Аналітики зазначають, що вперше з початку війни зарплата в Україні почала зростати. Прибавка до медіанної зарплати поки невелика – лише 500 гривень.

Однак у різних областях України відзначається підвищення зарплатних позначок. Наприклад, на Львівщині середня зарплата майже рік трималася на рівні від 14 000 до 15 000 гривень, зараз у середньому пропонують від 15 500 гривень.

Найвищі зарплати зараз на таких позиціях

Медіабайєр – 50 000 гривень
Водій-міжнародник – 41 500 гривень
Рихтувальник – 32 500 гривень
Рієлтор – 30 000 гривень
Дизеліст – 27 500 гривень
Також спостерігається зростання зарплат в окремих сферах. Підвищення торкнулося топменеджерів та керівництва вищої ланки, фахівців, які працюють у страхуванні, сфері обслуговування, виробництві, займаються дизайном та тих, хто працює у сфері комунікацій.

Нерухомість – від 30 000 гривень
Топменеджмент, керівництво вищої ланки – 30 000 гривень
Транспорт, автобізнес – 22 500 гривень
Продаж, закупівля – 20 000 гривень
Сільське господарство, агробізнес – 19 500 гривень
Найнижчі зарплати зараз

Прибиральник – 8000 гривень
Санітари – 8500 гривень
Посудомийники – 9000 гривень
Асистент ветеринара – 10 000 гривень
Майстер виробничого навчання – 10 000 гривень.

Джерело: rbc.ua

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here