Дніпровський школяр став бронзовим призером Міжнародної виставки винаходів та інновацій

0
49

Вихованець Дніпропетровської МАН Олександр Стасовський завоював «бронзу» на Міжнародній виставці винаходів та інновацій INTARG. Вона проходила у польському місті Катовіце. Роботи представили 275 юних дослідників із 50 країн світу. Про це повідомили в обласній військовій адміністрації.

«Попри усі труднощі, продовжуємо працювати з учнями. Займаємося дистанційно. Юні дослідники гідно представляють Україну на світовій освітньо-науковій арені. Їхні роботи високо оцінюють на різних міжнародних змаганнях. На виставці у Польщі усі 14 учасників з нашої країни стали призерами. Серед них і дніпровський школяр Олександр Стасовський. Він посів третє місце у номінації «наука», – зазначила директорка Малої академії наук учнівської молоді Дніпропетровської області Наталія Тягло.

Учень дніпровського ліцею інформаційних технологій Олександр Стасовський долучився до змагань онлайн. Він представив власний проєкт – конструкцію до установки, яку використовують у гірничій промисловості для розподілу копалин. Наприклад, за розміром, масою.

«Ідея спала на думку рік тому. Мене зацікавило, як поводяться сипучі матеріали під дією вібрації. Як відомо, при цьому виникають потоки. Раніше вважалося, що вони хаотичні. Але я довів: їх можна передбачити і розрахувати. Така новація дозволяє збільшити видобування піску, вугілля, важких металів на 40%. Запропонована мною конструкція не складна у використанні й не потребує переоснащення підприємства», – розповів Олександр Стасовський.

Міжнародну виставку винаходів та інновацій INTARG влаштовують щороку. Її організовують престижні польські та інші іноземні установи. Подія проходить за підтримки Федерації асоціацій винахідників IFIA та World Invention Intellectual Property Associations WIIPA.

На виставці юні дослідники змагаються у номінаціях: соціальні винаходи, наука, безпека і захист, здоров’я і медицина, хімія і біотехнології, транспорт і логістика, індустрія.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here