Як у Дніпрі отримати електронний рецепт на ліки

0
59


Нині в Україні переважна більшість ліків є рецептурними, тобто, аби придбати їх в аптеці, потрібен рецепт від лікаря. Про те, як отримати електронний рецепт на ліки в Україні розповіли дніпровські медики, передає Відкритий. За словами сімейної лікарки Лариси, за програмою «Доступні ліки» препарати за електронними рецептами виписують вже декілька років.

«Без рецепту серед іншого залишилися жарознижувальні препарати, краплі для носу. Інші препарати – за рецептом лікаря, оскільки він несе юридичну відповідальність за відповідне призначення. Нині рецепт є електронним, однак можемо і в паперовому вигляді надати. Його або роздруковуємо, або надходить на телефон смс-повідомлення з відповідним кодом. Наші пацієнти поважного віку вже знають, як усе це працює. Усі інші поки що до цього не звикли, але це питання часу. Насправді виписування рецепту — процедура швидка. Існує Національний перелік ліків, які є в загальному доступі в інтернеті, де чітко позначено, які препарати є рецептурними. Із сімейними лікарями, які, власне, і виписують рецептурні ліки, можна контактувати і за допомогою різних месенджерів (вайбер, воцап, телеграм). За прийом маємо приймати 20 осіб. Але часто буває і набагато більше. Кожному, хто звертається, не відмовляємо і знаходимо час, щоб оглянути людину», — розповідає сімейна лікарка.

Як отримати електронний рецепт на ліки:

необхідно звернутися на прийом до лікуючого лікаря;
під час огляду лікар за потреби зареєструє вас в електронній системі охорони здоров’я та сформує електронне призначення, вказавши активну речовину, дозування, тривалість курсу та інструкції з приймання ліків;
із випискою е-рецепта ви отримаєте його номер та унікальний код підтвердження, які необхідно повідомити фармацевту в аптеці для придбання ліків;
знайти аптеку, яка відпускає ліки за електронним рецептом, можна, скориставшись спеціальним сайт лікарі 24/7 , який підкаже адресу найближчої аптеки.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here