Мешканці Дніпра заборгували за воду понад 725 млн гривень

0
9


Мешканці Дніпра заборгували комунальному підприємству «Дніпроводоканал» за водопостачання та водовідведення 725,3 млн гривень, що на 52,5 млн гривень більше порівняно з січнем цього року. Про це повідомляє “Дніпро Оперативний” із посиланням на міську раду.

Підприємство пропонує укласти договір реструктуризації для тих, хто має накопичену заборгованість. Це дозволить сплачувати борг рівними частинами, убезпечивши себе від судових позовів і відключення води. Для укладання договору потрібно звернутися до абонентських відділів КП «Дніпроводоканал», контакти яких можна знайти на офіційному сайті підприємства.

Протягом 2024 року між споживачами та «Дніпроводоканалом» було укладено 406 договорів реструктуризації на суму 6,8 млн гривень. Це дозволяє боржникам поступово погашати борг, сплативши одразу 30% його суми, і уникнути примусового стягнення або відключення централізованого водопостачання. Після скасування мораторію на відключення боржників наприкінці 2023 року, для повторного підключення води необхідно сплатити за цю послугу та погасити весь борг. Вартість підключення становить 3 140 гривень для багатоквартирних будинків та від 700 до понад 2 500 гривень для приватного сектору. Начальник абонентської Лівобережної дільниці КП «Дніпроводоканал» Олексій Норець закликав боржників сплачувати заборгованість, щоб уникнути додаткових витрат.

Злісними неплатниками вважаються споживачі з боргом від 5 тис. гривень. Контролери доставляють повідомлення про борг і необхідність його сплати протягом 10 днів. У разі питань щодо заборгованості, можна звернутися до КП «Єдиний розрахунковий центр» або районної абонслужби «Дніпроводоканалу» для звірки оплат. Якщо боржник не реагує, його адресу передають бригадам для відключення послуги, про що споживачів попереджають завчасно.

Паралельно «Дніпроводоканал» готує позови до суду на боржників. З початку року до судів подано 171 позов на загальну суму майже 10 млн гривень.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here