У Кривому Розі військовий розстріляв автівку дружини

0
8


Чоловік у квітні повернувся з гарячих точок бойових дій. З війни привіз трофей – пістолет Макарова з магазином та сімома набоями калібру 9 мм, який знайшов на полі бою поблизу селища Борова в Харківській області. Дозволу на зберігання не мав.

Зброю тримати в своєму помешканні не наважився, тому заховав на території сусідньої нежилої хати. Дістав пістолет увечері 6 квітня, коли їхав навідати свою дружину з дитиною.

Поклав вогнепал у своїй машині на підлозі в районі лівого заднього пасажирського сидіння, а коли з благовірною порозуміння не сталося, то о 21:50 дістав і випустив по її Audi 7 куль. Цілився в основному у фари, колеса і залишив декілька пробоїн у салоні.

Після обстрілу сів у свій Jeep Grand Cherokee та поїхав додому, де вживав алкоголь. Там його застала поліція, яка й виявила та вилучила незареєстровану зброю.

У ході суду військовослужбовець у вчиненому щиро покаявся, осудивши свої дії та усвідомивши суспільну небезпечність злочинів. Його дружина підтвердила покази та просила призначити йому покарання не пов`язане з фактичним позбавленням волі.

8 липня 2024 року місто Кривий Ріг Центрально-Міський районний суд м. Кривого Рогу визнав громадянина винним у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 263, ч. 4 ст. 296 КК України, призначивши йому остаточне покарання у вигляді 3 років і 6 місяців позбавлення волі, але з іспитовим строком 2 роки.

Також суд стягнув з підсудного на користь Державного бюджету України процесуальні витрати на залучення експертів, у сумі 15 145,60 гривень.

Джерело: krlife.com.ua

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here