На Дніпропетровщині судитимуть шахраїв, які ошукували громадян під виглядом зборів на ЗСУ

0
14


Майже 100 українців стали жертвами чотирьох зловмисників, які ошукували громадян під виглядом благодійних організацій з Польщі.

Про це повідомляє Кіберполіція.

Встановлено, що обвинувачені знаходили в інтернеті оголошення про збір коштів на допомогу ЗСУ та лікування військових.

Видаючи себе за представників міжнародних волонтерських організацій або платіжних установ, шахраї з фейкових сторінок в соцмережах пропонували «допомогу».

Для переказу коштів, як правило з Польщі у злотих, зловмисники пропонували потерпілим зробити певні дії нібито для конвертації коштів.

Насправді ж аферисти виманювали персональні та банківські дані, за допомогою яких входили в інтернет-банкінг жертв і виводили гроші на підконтрольні банківські рахунки.

Влітку минулого року поліціянти провели серію обшуків за місцями проживання та в автомобілях зловмисників.

Вилучено мобільні телефони, 300 сім-карток, комп’ютерну техніку, банківські картки, чорнові записи, грошові кошти у різній валюті на загальну суму майже 800 тис. грн, а також 4 автівки.

Слідчі встановили, що обвинувачені заволоділи коштами майже 100 жителів із різних регіонів України. Загальна сума завданих збитків становить 1,3 млн гривень.

Наразі всі члени злочинної групи перебувають під вартою. Правоохоронці завершили розслідування і направили до суду обвинувальний акт. Їм загрожує до восьми років позбавлення волі.

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here