У Дніпрі вперше за понад 100 років зафіксували унікальний температурний рекорд

1
19


Березень у Дніпрі видався аномально теплим.

У місті зафіксували рекорд середньодобової температури, який склав 23,9 градусів за Цельсієм. Про це Відкритому розповів начальник Дніпропетровського регіонального центру з гідрометеорології Василь Гринчак.

Цьогоріч метеорологічна весна почалася майже на місяць раніше, ніж зазвичай – 3-го лютого. Її раннім настанням й зумовлена висока температура повітря у квітні. Вже в березні спостерігалися позначки термометра на рівні, що характерний лише середині весни.

«31 березня ми зафіксували температурний максимум цього дня. +22,9 градусів за Цельсієм було у 1903 році, а саме 31 березня зафіксували 23,9 градусів. Тобто майже 24 градуси тепла 24-ого березня було вперше в історії на Дніпропетровщині. Ба більше, в останній п’ятиденці березня середньодобові температури перевищували норму на 11-16 градусів. Це аномально високі показники. Вони пов’язані з глобальним потеплінням, виходом жаркого повітря з південного заходу, середземномор’я. Бо навіть на правобережжі України було до +27 в ці дні, коли на Дніпропетровщині лише +24 градуси фіксували. У квітні в нашому регіоні спостерігатиметься швидке наростання тепла, очікується до 40 мм опадів, подекуди сильні вітри. До +28 градусів на початку квітня було у 1975 та 1998 роках. Але бувало в ці дні і -7,-9 морозу, наприклад у 2004 році. Для врожаю це гарна погода зараз, але не вистачає дощів, вологи. У березні випало лише 70% від норми опадів. Розсаду поки висаджувати ще зарано, тож раджу не поспішати. Вночі буде прохолодно, можливі ще заморозки навіть у травні», – говорить Василь Гринчак.

1 COMMENT

  1. Забезпечте своє домашнє оточення найкращою водою, замовляючи її з Aquapro! Ця компанія гордиться своєю надійністю та високою якістю продукції. Вони пропонують різноманітний асортимент питної води, яка відповідає найвищим стандартам безпеки і чистоти. Зробіть замовлення води aquapro.ua на сайті за кілька простих кроків або зателефонуйте, і оператори допоможуть вам зробити правильний вибір. Оберіть Aquapro для забезпечення свого дому чистою та якісною водою, яка дбає про ваше здоров’я та комфорт!

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here