На Дніпропетровщину насувається пил із Сахари

0
17


Пил із Сахари вже поширився на більшу частину України. Під загрозою – і Дніпропетровщина.

Про це повідомляє Відкритий з посиланням на Facebook-сторінку Українського гідрометеорологічного центру.

“Хвиля тепла із західного Середземномор’я, яка принесла до нас аномально високі температури повітря останніми днями, захопила ще пил із Сахари. Це добре видно на супутниковому знімку з платформи EUMETSAT”, – повідомили в Укргідрометцентрі.

Мешканці західних регіонів України могли спостерігати явище ще вчора, а сьогодні пил пошириться на більшість областей. Тож, імовірно, небо буде тьмяним.

“Зачиняйте вікна, пил може бути шкідливим для людей із респіраторними захворюваннями, осіб похилого віку та дітей”, – наголосили фахівці.

Довідка: Пилові бурі в пустелі Сахара є результатом природних процесів. Під час цих явищ пил та пісок піднімаються в повітря та переміщуються на значні відстані. Пилові хмари можуть негативно вплинути на здоров’я людей, особливо тих, хто має захворювання дихальних шляхів. Також погіршиться якість повітря, зменшивши видимість та провокуючи алергічні реакції. Громадян закликають бути обережними та дотримуватися заходів безпеки: носити захисні маски, уникати тривалого перебування на вулиці на період пилових бурь.

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here