На Дніпропетровщині висадять 1 млн 700 тисяч нових дерев

0
36


348 га на Дніпропетровщині у цьому році чекають на заліснення. На цій площі у області висадять 1 млн 700 тисяч нових дерев. Найбільше – сосен.

Про це Відкритому розповів провідний інженер лісового господарства Східного лісового офісу ДП «Ліси України» Микола Просяник. В Україні діє програма Президента – «Зелена країна», в рамках якої відбувається лісорозведення, лісовідновлення та увесь комплекс інших функцій, включно із заготівлею та реалізацією деревини.

Висаджувати дерева будуть й на Дніпропетровщині. Загальне площа нових лісів – 348 га. Найоптимальнішими термінами висадки є весна та осінь, коли рослини перебувають у природньому стані пониженої активності фізіологічних процесів, пояснюють у лісовому господарстві.

«Шляхом лісорозведення, тобто там де ліс не ріс – буде засаджено 118 ГА. Відновлення територій після пожеж відбуватиметься на площі 170 ГА. Ще в 96 ГА будуть мінімальні втручання для природного поновлення. Ми плануємо висаджувати такі породи як: сосна звичайна, дуб, ясен, липа, клен, горіх, рябина. Найбільше садженців на Дніпропетровщині буде саме сосни звичайної – 1 млн нових дерев», – пояснив Микола Просяник.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here