На Дніпропетровщині злочинці під виглядом букмекерської компанії ошукували українців

0
15

На Дніпропетровщині затримали вісьмох злочинців, які ошукували громадян по всій Україні під виглядом букмекерської компанії. Про це повідомляє пресслужба УСБУ у Дніпропетровській області. За даними слідства, зловмисники створювали фейкові інтернет-платформи, де пропонували робити ігрові ставки та отримувати «швидкі прибутки».

Вони облаштували оргтехнікою офіс у центрі Кривого Рогу та залучили до роботи 40 операторів. «Під час спілкування з потенційними жертвами фігуранти застосовували методи психологічних маніпуляцій, щоб «затягти» людей в азартні ігри. Для пошуку клієнтів фігуранти створили у Кривому Розі підпільний кол-центр, який нараховував 40 «операторів». Вони підтримували інтернет-комунікацію з учасниками гри в тоталізатор та обіцяли «великі відсотки» при незначних вкладеннях.

Однак, після отримання грошей ділки припиняли спілкування з «абонентом» і більше не виходили з ним на зв’язок, а одержану суму розподіляли між собою. При цьому, у разі, якщо клієнт вирішив забрати свої кошти – «букмекери» погрожували йому тривалою процедурою їх «повернення» та високою «комісією», – зазначив керівник пресцентру УСБУ у Дніпропетровській області Валерій Єфанов.

Під час слідчо-оперативних дій було встановлено понад 20 потерпілих по всій Україні, серед яких військовослужбовці та волонтери. В ході понад 30 обшуків у приміщенні офісу, за місцями мешкання та в автомобілях злочинців було вилучено мобільні телефони, комп’ютерну техніку, банківські картки, флеш-носії інформації, сім-карти, зброю, чорнові записи зі списками ошуканих громадян та грошові кошти у різних валютах.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here