На Дніпропетровщину евакуювалися 8 вишів і коледжів із Донецької та Луганської областей

0
21


4 виші та 4 коледжі із Донецької та Луганської областей переїхали до Дніпропетровщини. Їх розмістили в навчальних закладах регіону. Надали аудиторії, лабораторії, кімнати в гуртожитках. Уже переїхали майже 300 викладачів – це десята частина колективів. Навчання організовують у дистанційному форматі. Про це повідомили в Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Дніпропетровщина стала другою домівкою не лише для тисяч переселенців із регіонів, охоплених бойовими діями. Область прихистила і заклади освіти. До нас евакуювалися 4 виші та 4 коледжі із Маріуполя, Сєвєродонецька, Слов’янська, Бахмута, Дружківки», – зазначила заступниця голови ДніпроОВА Ольга Горб.

Найбільше колег прийняв Дніпровський національний університет ім. О. Гончара. На його території розмістили Східноукраїнський університет ім. В. Даля, Донбаський педагогічний університет та Горлівський інститут іноземних мов.

На базі Дніпровської політехніки тепер працює Приазовський технічний університет.

«Надали можливість колегам із Маріуполя продовжити освітній процес. Наша економіка потребує молодих фахівців. Тож студенти Приазовського університету мають завершити навчання і отримати дипломи. Завдяки цифровізації це цілком реально зробити дистанційно», – сказав ректор Дніпровської політехніки Олександр Азюковський.

У вишах-переселенцях уже відновили онлайн-навчання.

«Працюємо за розкладом весняного семестру. В доступі онлайн є методичні матеріали, лабораторні заняття. Уже вийшли на зв’язок понад 400 викладачів. Із них у Дніпрі розмістилися майже півсотні. Решта працює дистанційно. Нам допомагають і колеги із Дніпра, Києва, Харкова, Одеси. Вони проводять онлайн-заняття із нашими студентами на волонтерських засадах», – поділилася директорка Навчально-наукового інституту Приазовського державного технічного університету Олена Хаджинова.

На Дніпропетровщину евакуювалися і інші навчальні заклади зі Сходу. Дружківський фаховий коледж, Бахмутський педагогічний коледж, Бахмутський коледж транспортної інфраструктури, Слов’янський хіміко-механічний технікум.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here