У Дніпрі презентували збірник про історико-культурну спадщину Кам’янского району

0
44

На брифінгу в обласній військовій адміністрації презентували збірник «Пам’ятки історії та культури Кам’янського району. Частина перша». У ньому – про 616 історико-культурних пам’яток Божедарівської, Криничанської та Затишнянської громад.

«Сьогодні в Україні відзначають День пам’яток історії та культури. Важливо, аби люди знали якомога більше про національну спадщину. Декілька років тому започаткували видання про археологічні, архітектурні, монументальні пам’ятки регіону. Вже вийшло друком 9 випусків. Зараз презентуємо першу частину збірника про Кам’янський район. Загалом їх буде три», – розповіла начальниця управління культури, туризму, національностей та релігій ДніпроОВА Наталія Першина.

Над 1-ю частиною випуску про культурно-історичну спадщину Кам’янського району працювали науковці вишів та музеїв Дніпропетровщини. До книги увійшло 364 статті та нариси.

Матеріали видання стануть у нагоді вченим, краєзнавцям, школярам. А ще – допоможуть територіальним громадам розвивати туризм, каже директорка Дніпропетровського обласного центру з охорони історико-культурних цінностей Лідія Голубчик.

«Зі збірника громади можуть дізнатися про власні туристичні «перлини». Одна з таких – садиба Давида Пчолкіна. Добре відомий його будинок, розташований у центрі міста Дніпро. А ось літня резиденція катеринославського купця знаходиться у Гуляйполі, що на території Криничанської громади. Поряд – побудований ним кінний завод із манежем. Цю архітектурну пам’ятку можна перетворити на цікавий туристичний осередок», – сказала Лідія Голубчик.

Серійне видання про пам’ятки районів та міст Дніпропетровської області започаткували у 2015-му. Раніше вийшли друком збірки, присвячені колишнім Томаківському, Апостолівському, Нікопольському, Солонянському та Софіївському районам. А ще – містам Нікополь, Марганець та Покров.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here