Під час повітряної тривоги дніпряни ховаються у метро

0
122

На станціях дніпровського метрополітену вночі перебувають 600-700 осіб, а під час сигналу “Повітряна тривога” їхня кількість зростає у кілька разів. Про це розповів Ігор Маковцев, голова транспортного департаменту Дніпровської міськради.

Нині вночі рухомий склад метрополітену розміщується на кожній станції та використовується як тимчасове укриття. Для забезпечення людей питною водою у метро встановили фільтри очищеної води, ємності з питною водою, дизель-генератори. Проклали та змонтували кабельну мережу для забезпечення електроживлення насосного обладнання та аварійного освітлення станцій у разі відсутності електроживлення. Від волонтерського штабу у метро з’явилися матраци – на них сплять діти, які ховаються у метро.

Переведені в режим цілодобового функціонування захисні споруди на територіях депо. Там є електроенергія, водопостачання, системи обігріву. Також у цих бомбосховищах є дитячі кімнати, створено запаси питної води та медикаментів. Співробітники підприємства цілодобово чергують в укриттях, щоб створити необхідні умови для громадян.

Джерело: gorsovet.com.ua

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here