Поліцейські арештували спецтехніку фірми-підрядника, яка пиляла дерева у парку Глоби

0
794

У парку Глоби мають спиляти 200 дерев за рішенням департаменту парків та рекреації. Про це йдеться у повідомленні на сайті Дніпровської міськради. Кожне дерево оглянула спеціальна комісія. Відтак стверджують, що сухі, фаутні та хворі дерева потенційно небезпечні. Видалити сухостій планували ще з весни, тож як тільки виділили гроші – провели тендер.

«На тендері був обраний виконавець робіт і він приступив до зрізу повалених, аварійних та фаутних дерев. Мова про зелені живі дерева не йдеться. Будь-які роботи, які пов’язані з омолодженням, будуть проводитися восени, коли в деревах припнеться сокорух. Ми плануємо привести до ладу дерева та підтримувати їх в тому стані, який буде безпечний для громадян», – зазначив директор департаменту парків та рекреацій ДМР Олександр Буйволюк.

Проте цьому завадили представники громадських організацій, адже переконані, що тут рубають і здорові дерева.

“Будемо намагатися, щоб ці роботи не проводили, завтра прийдемо ще раніше. Бо сьогодні коли ми вийшли, вони вже близько десяти дерев, все ж таки, спиляли”, – розповіла керівниця ГО “Екологічний патруль у Дніпропетровській області” Тетяна Лампіка.

Представник фірми-підрядника стверджує, що вони зносять тільки сухі, аварійні та гнилі дерева.

“Ми не будемо керуватися думкою активістів, коли у нас на руках документи комісії з підписами екології, акти на знесення”, – розказав представник фірми-підрядника Олександр.

Такі документи мають затвердити ще й у департаменті екології Дніпропетровської облдержадміністрації. Втім обласний департамент жодних актів стосовно вирубування дерев у парку Глоби не отримував, переконує Тетяна Лебідь. Тож, каже, підрядник працює тут незаконно.

“Де той головний проект, згідно якого відбуваються роботи?Чому ми обурені, чергуємо і вже дуже радикально налаштовані – навіть арештовувати цю техніку? Бо якщо немає законодавства під це все, а виділяються певні кошти — це відмивання фактично. Вже 14 мільйонів на “ліву” контору вимито сюди. Під виглядом реконструкції. А плану реконструкції немає. Більше того, якщо це віддали під якісь комерційні забудови – покажіть нам ці документи. Це заповідна територія”, – розказала керівниця Міжнародного правозахисного товариства у Дніпрі Тетяна Лебідь.

Щоб зупинити співробітників фірми-підрядника, активісти викликали правоохоронців. Поліцейські забрали спецтехніку на штрафмайданчик та з’ясовуватимуть, чи законно пиляли дерева у парку Глоби.

Ссылка на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here