Реконструкція Успенської площі у Дніпрі: простір перетворюють на пішохідний

0
82


Триває реконструкція ще одного знакового для Дніпра об’єкту – Успенської площі, яка в майбутньому стане упорядкованим пішохідним простором у самому центрі міста. Незважаючи на всі складнощі воєнного часу, тут уже виконано значний обсяг робіт, реконструкція успішно продовжується, розповів головний архітектор Дніпра Дмитро Волик, передає «Наше місто».

Зокрема, на площі вже висадили понад 200 дерев, змонтували систему автоматизованого поливу, поклали покриття, розмітили велодоріжку з використанням тактильної плитки. Побудовано малі архітектурні форми, зокрема – багатоярусні клумби, які одночасно служитимуть лавками, встановлено сучасне освітлення, побудовано електрощитову, санвузол, розповів представник підрядної організації Дмитро Шевченко. Хоча через війну темпи робіт знизилися, завдяки завчасно закупленим матеріалам компанія-підрядник змогла продовжувати реконструкцію та планує успішно завершити цей відповідальний проект.

– Незабаром на Успенській площі будуть також створені інноваційний дитячий майданчик та скеледром, які стануть улюбленим місцем відпочинку для дітей та їхніх батьків. А центральним, осьовим елементом усього пішохідного простору стане фонтан, який стане справжнім туристичним магнітом для городян та гостей міста, повідомив Дмитро Волик.

Розташований на площі Центр сучасного мистецтва буде гармонійно включений у життя простору: на Успенській у майбутньому можуть відбуватися мистецькі виставки, творчі заходи, концерти та музичні події, в яких матимуть змогу взяти участь усі зацікавлені городяни.

– Сподіваємося, що у стислі терміни цей об’єкт буде створено, – підсумував Дмитро Волик.

Понад 200 дерев уже висаджено на Успенській площі
7 тис. кв. м покриття уклали тут
На 95% готові малі архітектурні форми
Більше 100 ліхтарів висвітлюватимуть пішохідний простір

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here