Російські окупанти посилили артилерійський вогонь поблизу Кривого Рогу

0
53


Останні три доби агресор значно посилив артилерійський вогонь на всій лінії зіткнення. А це приблизно за 60 кілометрів від Кривого Рогу. За словами начальника військової адміністрації Кривого Рогу Олександра Вілкула, окупанти здійснили кілька спроб штурмових дій, зокрема за допомогою бронетехніки та штурмових підрозділів, але всі спроби агресора були успішно відбиті нашими військовими, а ворог зазнав значних втрат.

«Станом на ранок 28 квітня ситуація у нас стабільна та повністю під контролем наших військових. Але хочу наголосити: російські війська достатньо часто ведуть обстріли забороненими боєприпасами, у тому числі фосфорними та касетними ракетами. Наразі піротехніки продовжують знешкоджувати боєприпаси, на сьогодні з початку війни їм вдалось знищити близько тисячі боєприпасів. Тому прошу всіх мешканців в жодному разі не торкатись підозрілих предметів, а викликати служби 101 та 102, адже ці боєприпаси можуть підірватись у будь-який момент», – зазначив Олександр Вілкул.

Загалом в місті та районі працюють магазини та аптеки. Запасів продуктів вистачить на кілька місяців. Водночас Кривий Ріг ще й допомагає звільненим від окупації херсонським селам, а їх понад 15. Щодо переселенців, то місто активно їх приймає та надає всю необхідну допомогу, в тому числі і працевлаштовує.

«Ми працевлаштували в наші лікарні понад 30 переселенців. Також ВПО влаштували на роботу до шкіл, на промислові підприємства та до інших установ. Наразі в місті більше ніж 50 000 переселенців, а близько 100 тисяч пройшло транзитом», – зазначив Олександр Вілкул.

Крім цього, на сесії Криворізької міської ради була створена комісія щодо перейменування вулиць та площ, назви яких пов’язані з країною-агресором. До цього процесу задіяли громадськість та працівників культури. Нові назви будуть пов’язані з нашою країною, деякі з них носитимуть імена наших героїв та назв військових частин. За словами Олександра Вілкула, найближчим часом буде опубліковано перелік вулиць та площ, які перейменують, та їхні нові назви.

Посилання на наш Telegram-канал: dneprcomchannel

ЛИШІТЬ ВІДПОВІДЬ

Please enter your comment!
Please enter your name here